El festival benèfic Ballem X l’ELA recapta 5271,50 euros per la lluita contra la malaltia

Sandra Garcia,


La FAGEM, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, el restaurant Auto d’ARA i el músic Lluis Reixachs Galbarro, han entregat aquest dimecres a la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls la recaptació del segon festival benèfic Ballem X l’ELA. El festival, que va tenir lloc el passat dissabte 28 de setembre a El Masnou, ha aconseguit recaptar 5.271, 50 euros que es destinaran a lluitar contra la malaltia.

Ballem X l’ELA va néixer el 2023 com un homenatge d’amics, companys i del teixit empresarial de la ciutat a Rosa Escandell, empresària del sector de l’hostaleria, que va morir com a conseqüència d’aquesta malaltia. La seva filla, Marta Garcia Escandell, gerent del restaurant Auto d’ARA i directora executiva de la FAGEM, va ser l’encarregada de donar forma a l’homenatge. La primera edició va ser un èxit rotund i va aconseguir recaptar 3.600 euros. “En aquesta segona edició hem crescut a tots els nivells: en  voluntaris, activitats i diners recaptats per destinar al més important, ajuda  i investigació”.

Roser Moré, presidenta de la FAGEM,  s’ha mostrat molt orgullosa de la implicació de l’empresariat en aquesta acció i ha volgut remarcar  “el paper fonamental d’empreses, amics i voluntaris per poder  tirar endavant aquesta festa”.

El músic Lluis Reixachs Galbarro es sumava per primera vegada a la organització del festival i no ha pogut deixar passar l’oportunitat per demanar “més  espais per visibilitzar l’ELA”, una malaltia que afecta 505 persones a Catalunya i al voltant de 3.000 a tot l’estat espanyol. “Sense tractament,  que malalts i famílies es puguin sentir acompanyades en el procés és vital”.

Esther Sellés, directora general de la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls, ha estat l’encarregada de rebre el xec i ha posat en relleu la importància  d’actes com el Ballem X l’ELA, per la visibilitat que fan de la malaltia i la donació que els ajuda a tirar endavant les línies de treball que duen a terme, en col·laboració amb centres hospitalaris, professionals i recursos de la xarxa pública i privada.

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. Afecta a les neurones motores provocant problemes molt greus de mobilitat, parla, deglució i respiració de les persones que la pateixen. Afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys, però també hi ha casos entre la població més jove. En general, la seva esperança de vida és d’entre 2 i 5 anys després del diagnòstic.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies